دستگاه جارتست و کاربرد آن در صنعت

دستگاه جارتست و کاربرد آن در صنعت

دستگاه جارتست چیست ؟ JARTEST

جارتست آزمایشگاهی یا آزمایش جا روشی ساده کم هزینه و سریع برای شبیه سازی عملکرد انعقاد در فرآیند تصفیه آب و فاضلاب است.

در برخی فرآینده های تصفیه برای سرعت در ته نشینی ذرات جامد و در نتیجه کاهش کدورت – رنگ – موادمعلق نامحلول – و بار آلودگی از فرآیند انعقاد و لخته سازی به روش جارتست استفاده میکنند .

مواد منعقد کننده و … در مقیاس های واقعی باید دهها کیلوگرم مواد شیمیایی مصرف شوند و سپس میزان کاهش پارامتر های مورد نظر اندازه گیری شود . و درنتیجه هزینه های بالایی را به دنبال خواهد داشت . باالاخص که هدف صرفا آزمایش است . لذا انجام این آزمایشات با استفاده از دستگاه جارتست در مقیاس های آزمایشگاهی و کوچک در کلیه هزینه ها و مصرف مواد شیمیایی و همچنین سرعت کار تاثیر به سزایی دارد.

اولین قدم برای قابلیت تصفیه پذیری پساب واحد های صنعتی تست جار (jar test) میباشد .

دستگاه جار تست مدلی از سیستم تصفیه خانه در مقیاس آزمایشگاهی و کوچکتر میباشد . در دستگاه جار تست مواد منعقد کننده و کمک منعقد کننده و همچنین زمان و سرعت تداخل لازم را محاسبه و به مهندسین مشاور گزارش میدهد.

به طور کلی هر چه کدورت و قلیائیت آب بیشتر باشد , عمل انعقاد سازی راحتتر انجام میشود .

 آزمایش جارتست چیست ؟

انجام آزمون جار ( دستگاه جارتست )  در واقع ایجاد شرایط لازم جت عوامل آلاینده مغایر با استاندارد های زیست محیطی و ایجاد شرایط مناسب و ایده آل در چارچوب استاندارد های سازمان حفاظت محیط زیست در جهت تخلیه پساب های صنعتی به محیط زیست میباشد.

تست کیفیت پساب توسط دستگاه جارتست از مهمترین پارامتر ها جهت ورود پساب و فاضلاب صنایع به محیط زیست میباشد .

روش انجام آزمایش جارتست آزمایشگاهی چیست ؟

دستگاه جارتست درای 4 تا 6 عدد همزن (استیرر جارتست) با دور متغیر و تایمر و سیستم روشنایی تشکیل شده است . بر اساس امکانات و ظرفیت دستگاه جارتست , نمونه آب مورد آزمایش در بشر های 1 لیتری دستگاه جارتست قرار داده میشوند . سپس نمونه هایی با غلظت های متفاوت از مواد شیمیایی مورد استفاده تهیه میگردد . تنها باید در نظر داشت که آب استفاده شده در جارتست همان آبی است که در عمل برای محلول سازی استفاده میگردد.

در برخی موارد میزان ph یکی از فاکتور های مهم در عمل انعقاد است که میزان PH باید در هنگام عمل آزمایش جارتست تنظیم و یادداشت شود .

مقدار وجود مواد معلق در آب (TDS) نیز یکی از عوامل موتر در انعقاد سازی میباشد . بطوریکه هر چه میزان TDS در آب بیشتر باشد , عمل انعقاد سازی کاملتر صورت میپذیرد . زمان لازم برای انعقاد با TDS رابطه عکس دارد .

عمل انعقاد سازی جارتست چیست ؟ 

تحریک ذرات : برخورد میان ذرات زمانی امکانپذیر است که نسبت به یکدیگر حرکت داشته باشند .

ناپایداری ذرات : شرط لازم برای آنکه ذرات در اثر برخورد به هم بچسبند.

دریک جمع بندی میتوان گفت در گزارش کار جارتست چندین پارامتر اولیه باید گزارش شوند .

مشخصات اولیه کیفی آب یا فاضلاب , نوع ماده یا مواد منعقد کننده و میزان استفاده از آنها , شرایط مخلوط کردن شامل دور همزن (RPM) و مدت زمان اختلاط

هدف از آزمایش جارتست چیست ؟ 

تعیین مقدار ماده منعقد کننده فرعی و اصلی جار تست

تعیین pH مناسب برای انعقاد جارتست

کاربرد دستگاه جارتست چیست ؟

یکی از راهکارهایی که میتوان با استفاده از آن میزان ماده منعقد کننده جهت تزریق به آب را بدست آورد استفاده از دستگاه جارتست میباشد . در واقع جارتست راهکارهای تجربی برای تعیین مقادیر لازم مواد منعقد کننده میباشد .

روش های جدید جارتست در واقع جارتست آزمایشگاهی مدل کوچک از واحد های اختلاط سریع و انعقاد و ته نشینی در تصفیه خانه آب و فاضلاب (آب و پساب) است که در این روش افزودن مواد شیمیایی خصوصا موادی نظیر آلوم – کلرو فریک – پلیمر ها که برای کاهش کدورت آب استفاده میشوند را میتوان در مقیاس آزمایشگاهی ارزیابی نمود .

معایب کار با دستگاه جارتست چیست ؟ 

تست جارتست باعث تولید لجن حجیم میشود که به راحتی لجن خود را از دست نمیدهد .

در تست جارتست استفاده از بعضی منعقد کننده ها مانند آلوم ها, pH آب را پایین آورده و باعث سرعت بخشیدن به خوردگی لوله ها میشود .

در تست جارتست بعضی از منعقد کننده ها میتوانند اثر سو بر بدن انسان داشته باشند .

محاسن کار با دستگاه جارتست ؟ 

تست جارتست باعث حفظ کدورت میشود.

دستگاه جارتست باعث حذف بعضی ازترکیبات اضافی فاضلاب مانند COD

در جارتست با استفاده از آلومینیوم میتوان مقدار فلوراید را از 8.5 به 2.1 کاهش داد.

تست جارتست منجر به حذف رنگ میشود .

اپراتور فروشگاه

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Top